ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ
17 Ιουλίου, 2021 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ Εκθέσεις admin

Έκθεση έργων

Τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, δημιούργησαν μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου με υλικά που προορίζονταν για ανακύκλωση. Κάποιες κατασκευές έγιναν στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου, στα πλαίσια των μαθημάτων των Εικαστικών ή πολιτιστικών προγραμμάτων, άλλα ,σε εικαστικά εργαστήρια που αναπτύχθηκαν στον χώρο του σχολείου και κάποια στο εργαστήριο (πειραματικά) με μικρή ομάδα μαθητών.

Τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά

Λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια.

Ατομικά έργα μαθητών Δημοτικού και ομαδική εργασία μαθητών Γυμνασίου στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος.

Ομαδική εργασία μαθητών Γυμνασίου στα πλαίσια Πολιτιστικού προγράμματος http://2gym-megar.att.sch.gr/wordpress/?p=1704 . Μπορείτε να δείτε τον τρόπο ανάπτυξης και ολοκλήρωσης των έργων. Με παρόμοιο τρόπο έγιναν και τα ατομικά έργα. (Δείτε τα στάδια ανάπτυξης στις Ασκήσεις και στην υποενότητα Κατασκευές).

Δράκοι με ρολά από χαρτί υγείας.

Ατομικά έργα μαθητών Δημοτικού. Τα έργα δημιουργήθηκαν στον χώρο του εργαστηρίου με μικρές ομάδες μαθητών. Η συναρμολόγηση γίνεται κατά διαστήματα, διαμορφώνοντας πρώτα το σώμα και σε δεύτερη φάση τις λεπτομέρειες.

Λουλούδια από αβγοθήκες.

Έργα μαθητών Δημοτικού. Τα έργα ολοκληρώθηκαν στον χώρο του σχολείου, στα πλαίσια εργαστηρίων εικαστικών.

Τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά. Βάζα από χαρτί.

Τα έργα δημιούργησαν μαθητές Γυμνασίου, στον χώρο του εργαστηρίου σε τετραμελής ομάδες. Το υλικό προήλθε από παλιά σχολικά βιβλία, από τα οποία αφαιρέθηκαν οι σελίδες, επεξεργάστηκαν και δέθηκαν εκ νέου. Το σχέδιο μεταφέρθηκε στο επεξεργασμένο υλικό και κόπηκε σε πριονοκορδέλα από τεχνίτη. (Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στις ασκήσεις).

Έντομα από λάμπες.

Έργα μαθητών Δημοτικού. Τα έργα ολοκληρώθηκαν στον χώρο του εργαστηρίου από ομάδες με μικρό αριθμό μαθητών. Σε πρώτη φάση οι μαθητές μετέφεραν το σχήμα της λάμπας που επέλεξαν σε χαρτί και σχεδίασαν, φέροντας γραμμές, τα πόδια και τα φτερά. Τα σύρματα κόπηκαν στις διαστάσεις του σχεδίου τους. (Για λεπτομέρειες ανατρέξτε στις Ασκήσεις).

(Οι ασκήσεις και οι δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος στο σχεδιασμό των ετήσιων δράσεων των σχολείων και στοχεύουν στην παρατήρηση των σχημάτων και την ανάπτυξη της σκέψης γύρω από τα σχήματα. Διαβάστε για το σκεπτικό των ασκήσεων https://mkontoudis.sites.sch.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%ad%cf%87%ce%bd%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/).

Tags
About The Author